Våre kusker innledet

Skrevet av Daniel Kulblik,  26.03.2009
Artikkelbilde
Hans Jørgen Eggen styrte Hitch Hiker inn til seier i V65-innledningen. (Foto: www.hesteguiden.com)

Hans Jørgen Eggen og Frode Fladen fikset fine penger til 50 V65-vinnere onsdag kveld. Hjemmehåpene var sterkt delaktig i en utbetaling på 41 376 kroner under Damenes aften.

Hitch Hiker hadde ikke startet siden nyttårsaften, men det la ingen demper på Super Arnie-sønnens årsdebut. Sammen med Hans Jørgen Eggen viste 5-åringen seg som den klart beste og rundet alle den siste runden. V65-spillerne var også usikre på Sætre-traverens årsdebut, dermed var han kun et fjerdevalg i spillet. I vinnerspillet sto han til hele 14 i odds - noe som gledet mange Eggen-patrioter. Utgangsverdien i V65-spillet var på pene 124 kroner.

Fladen og Ulla
En ny "overraskelse" fikk vi i V65-2. Frode Fladen hadde kun et oppsitt, og det tok han så absolutt vare på. Tor Brænden-eide og Evy Brinch-trente Tysvær Ulla fikk perfekt reise og åpningen kom som bestilt. Pål Even-datteren takket for smørløpet ved å spurte inn til knepen seier. Det til nesten åtte i vinnerodds, og V65-verdien økte til 716 kroner.

God svenske
Bjørn Linder og Ove Wassberg sendte ut en meget opplagt Money Brother i V65-3. Svensken eies av Ragnar Johan Risholm fra Bergen-distriktet, men trenes av den svenske veteranen.  Pearsall Hanover-sønnen vant på sterke 1.14,0a/1609 meter. Noe som var ny rekord for svensken og et kvalitetsstempel til en bra Bjerke-oval onsdag kveld. Steinar Hammersborg-trente Image Crown avsluttet bra til andrepremie. I V65-4 var det Cato Antonsen og Rakspent som fikset biffen. Elding-sønnen var som Money Brother et andrevalg i V65-spillet.

Evigunge Vinnelykka
I V65-5 var det mange spekulasjoner om hvem av gutta som var best, men husk en ting. Det er alltid damene som bestemmer. Evigunge Vinnelykka satte gutta på plass. Bjerrring-hoppa avsluttet voldsomt i Lars Laumbs løp, men skuffet sist. Nå viste hun for alvor at hun er landets beste kaldblodshoppe for øyeblikket. Borg'n og Vinnelykka holdt unna for godt avsluttende Grindstad Jahn og Stjernelyn som satt fast med masse krefter på lager.

God favoritt
Erik Killingmo valgte å trekke Pappniak Laday etter en dårlig oppvarming. Dermed gikk alle markeringene over på Norvelous News og Olav Mikkelborg. De taklet presset og innfridde med årets femte seier. Nye 40 000 kroner rullet inn på kontoen. Nå nærmer årsinntekten seg 300 000 kroner for Kolsrud-traveren.

Utenfor V65-rammen vant Kai Johansen med Winning Colors.