Kasper og Jesper på røvertokt?

Skrevet av Daniel Kulblik,  18.03.2009
Artikkelbilde
Kasper Mollyn gjester Bjerke for første gang siden nederlaget i Derby. (Foto: www.hesteguiden.com)

Mollyn-slaget fra familien Hjørnerød har lange tradisjoner i norsk travsport. I kveld gjester to av stallens nålevende profiler Bjerkebanen. Både Kasper og Jesper er spennende navn.

Kasper Mollyn var fryktelig nær ved å vinne VG Norsk Travderby 2007. Sammen med Asbjørn Mehla ledet han i det lengste, men ble hentet inn av Tangen Scott kort før mål. Tangen Scott trenger ingen nærmere presentasjon. Han har tatt steget og er på god vei til å etablere seg i eliten. For Kasper Mollyn har veien vært langt roligere. Han leverte noen gode løp tidlig i fjor, før avlsesongen tok til og hesten fikk hvile. I høst har hesten bygd muskler og gjort seg klar for eliten, og ved juletider flyttet han til Lars O. Romtveit. Nå har det blitt tre starter i ny regi, men Kasper har ikke imponert. Treningsmengden har vært stor og opplegget tøft, noe Romtveit har klokkertro på. Selv om innsatsene så langt har vært litt under pari, gleder eier Sverre Hjørnerød seg til dagens innledningsløp.

- Lars har tro på opplegget sitt, og det må vi også ha, for han har trent fram flere stjerner de siste årene. Nå var jeg selv hos Romtveit forrige uke, og var fornøyd med det jeg så. Kasper Mollyn så fin ut, og jeg gleder meg litt til i kveld. Vi ligger fortsatt lavt, men for første gang siden Derby står han i første rekke bak bilen. Han er normalt rask fra start, så det er mulig han kan få teten, men taktikken overlater vi til kusken. Jeg er uansett spent, smiler Hjørnerød.

Med på transporten fra Fredrikstad er navnebror og tidligere lekekamerat Jesper Mollyn. Rigel Jo-sønnen radet opp fem strake triumfer i fjor vår, men halsproblemer og viljen er det som er problemet hos 6-åringen. Nå kommer han ut etter lang løpspause, og Sverre er fornøyd med hesten i trening.
- Jeg kjørte rutineløp på Momarken for noen uker siden. Da gikk Jesper 1.33 full vei på en tung bane. Vi liftet med i lederrygg hele veien, og han speedet enkelt i fra de andre til slutt og virket pigg. Vi har også vært fornøyd med hesten i intervallene her hjemme. Det virker bra, men du vet aldri med denne hesten. Han sliter med halsen og ikke minst psyken. Vil han ikke, så er det vanskelig. Men sporet ble bra og han er rask ut. Sagholen bestemmer taktikken, men han er kanskje best med ryggløp over full distanse, forteller Hjørnerød.

Håpet er at de kan kjøre uten sko i kveld.
- Hesten er "20-meter" bedre uten sko. Så jeg håper det er mulig, sier en spent medeier.

- Jeg har ikke så store forventninger. Det er vanskelig å si hvor hestene står, men uansett gleder jeg meg. Nå håper jeg spesielt Kasper viser seg forbedret, avslutter Fredrikstad-karen.