Russel November vant VG Oslo Grand Prix

Skrevet av Magne Engebretsen,  10.05.2009
Artikkelbilde
Russel November imponerte i VG Oslo Grand Prix. (Foto:hesteguiden.com)

VG Oslo Grand Prix var løpet hvor alt ble snudd på hodet i løpet av få metre. Fra sisteplass spurtet 7 Russel November som en rakett og vant, mens norske Tinita Love avsluttet forrykende etter sen åpning til femteplass.

 

VG Oslo Grand Prix ble på mange måter alt annet enn det løpet man hadde tenkt seg på forhånd. Visst var det ventet at 3 Finders Keepers skulle få teten, men at han skulle få luse unna første 1000 på 1.15,9 var mildt sagt overraskende. Ved målpassering var 10 Triton Sund/Örjan Kihlström utvendig, fulgt av parene 1 Oynnax/4 Colombian Necktie, 2 Tinita Love/5 Offshore Dream, 8 Inzaghi/9 Igor Font og 7 Russel November. På siste borte angrep 5 Offshore Dream fra tredje utvendig og fikk med seg Igor Font og Russel November. På oppløpet koblet Triton Sund enkelt grepet på en svak Finders Keepers, men ute i banen kom Russel November i en fantastisk finish og vant faktisk overraskende enkelt. Igor Font spurtet bra til tredje, Offshore Dream fullførte til fjerde, mens Tinita Love vekslet fantastisk da hun omsider fikk åpning.
- Dette er noe av en lykkebane for meg. Jeg var på Bjerke ifjor og vant løp med Russel November. Stemningen, publikum, banen er omtrent den samme, men det er klart det er spesielt å vinne Oslo Grand Prix. Dette var en utrolig seier, syntes Hugo Langeweg jr. Han begynte å få seierstro i siste sving:
- Vi ble dratt fram av Igor Font, men jeg syntes hesten min "fløy" gjennom den siste svingen. Ut på oppløpet skjønte jeg at det kunne gå. Jeg har kjørt like fort på oppløpet med Russel November en gang tidligere, i Hugo Åbergs memorial, men nå er Russel November frisk og fin igjen. Da duger han i alle lag, skrøt Hugo Langeweg jr. Vinnertiden ble høyst moderate 1.14,3a/2100 meter, førstepremien var 1 500 000 kroner, og dette var den første seieren til Nederland i Oslo Grand Prix. Vinnertiden var for øvrig den dårligste siden 1997 i OGP-sammenheng, da Zoogin vant på 1.14,6a for Åke Svanstedt.

Strålende Tinita
- Uff, tredje par innvendig - ryggen på 1 Oynnax - var den posisjonen vi absolutt ikke ville inn i. Jeg får snakke med Geir Vegard Gundersen for å høre hvordan vi havnet der, men uansett avsluttet jo Tinita Love fantastisk da hun fikk åpning. Hun slutter aldri å overraske, og det hadde selvfølgelig vært spennende å se hva hun kunne utrettet med en annen posisjon. Nå skal vi sjekke over henne og se at alt står bra til, så får vi se hva vi svarer om en eventuell invitasjon til Elitloppet kommer, sa en både skuffet og fornøyd Ole Bjørn Hoppestad etter Tinitas femteplass verd 75 000 kroner.
- Jeg er veldig fornøyd med Tinita Love. Hun avsluttet jo som en vind da åpningen kom, sa Geir Vegard Gundersen - som håper på Elitloppsplass om tre uker.

Triton Sund fikk 750 000 kroner for annenplassen, Igor Font fikk 375 000 for tredjeplassen, mens Offshore Dream fikk 130 000 kroner for å bli nummer fire.