Jeppe-show på Bjerke

Skrevet av Geir Lundh /Norsk Rikstoto,  09.05.2009
Artikkelbilde
Jeppe Juel fikk en perfekt oppladning mot morgendagens OGP med Inzaghi (bildet). Foto: hesteguiden.com

Danske Jeppe Juel ble dagens mann blant kuskene med tre seirer, hvorav to innenfor V75-rammen. En bedre oppladning før Oslo Grand Prix-starten med Inzaghi var det neppe mulig å få!

3 Le Feu Follet var altså den første av Juels V75-vinnere og hopppa var tidlig på komandoplass i V75-1. Hoppa var treg og måtte drives det meste av veien, men svarte opp alle utfordrerne og vant til slutt greit. 10 Lively F.H. leverte en solid langspurt for Tom Erik Solberg og var ikke langt bak dansken i mål.
- Jeg har kjørt bort så mange penger i det siste med denne hesten, at det var godt det klaffet litt i dag. Le Feu Follet er sterk, men litt treg og jeg var redd vi var slått i siste sving, men hun samlet seg da oppløpet kom til syne og da steg seiershåpet mitt igjen, fortalte Jeppe Juel.

License Plate overrasket
Norgesdebuterende 10 Qality Hall var ett av dagens ”skrik” på Bjerke etter en flott oppvarming. Han feide rundt feltet på siste langside, men klarte ikke å rise av seg danske 11 License Plate. Sistnevnte var lite betrodd som 26-oddser, men var likevel frekk nok til å utfordre ex-amerikaneren ut i oppløpet. Og ikke nok med det: Dansken spant også forbi til soleklar seier!
- Vi fikk et helt perfekt løp i dag, og jeg kunne aldri tro at vi skulle komme så greit igjennom fra spor 11! Hesten har slitt med sykdom tidligere i år, men har trent på veldig flott i det siste, så jeg visste at han var i fin form, avrundet Jeppe Juel etter sin doble V75-triumf.

Navy Seal U.S. innfridde favorittstempelet
2 Major Væxus trykket seg til tet etter 600 meter foran 5 Touch The Diamond i V75-3, mens 10 Classic Tile tok plass i dødens. Folkebankeren 4 Navy Seal U.S. havnet fint til i tredje par utvendig, og 600 meter fra mål ble han lagt i angrep i tredjespor. Tidlig på oppløpet overtok Navy Seal U.S. kommandoen og seilte inn til suveren seier foran Touch The Diamond som spurtslo en svært tapper Classic Tile.
- Navy Seal U.S. slapper av underveis i løpet og gjør ikke mer enn han må. Det er en av hans mange gode egenskaper. De andre er teknikk, styrke og et unikt løpshode, berømmet Bo Westergård.

Svensk i Vinvaras æresløp
Favoritten 14 Komnes Bella var i galopphumør og rotet seg tidlig bort i Vinvaras æresløp. Nestfavoritten 10 Astra R.B. var derimot mer med på notene og overtok teten fra 5 Tysvær Ulla på første langside. Dermed var løpet i realiteten kjørt. Mot siste sving stakk Gunnar Austevoll unna med den svenske hoppa og oppløpet ble en ren parademarsj!
- Astra R.B. er sterk og god, og da vi kom oss såpass tidlig til tet var det bare å dra opp farten for at de andre skulle bli mer slitne, forklarte Gunnar Austevoll.

Inspector Barnaby imponerte
2 Leggiadro Top Spin trykket seg til tet etter 500 meter av V75-5 og fanget opp 8 Lille Siem i dødens. Bak denne fikk favoritten 7 Inspector Barnaby et perfekt løp og han takket for det med å speede til tet allerede inn mot siste sving. Dermed var løpet over og Inspector Barnaby kom til mål i ensom majestet!
- Inspector Barnaby blir bare bedre og bedre for hvert løp. Det er en sterk hest som vi vil fortsette å starte med på lørdagene framover, fortalte Frode Hamre som gikk friskt ut og bankertippet seg selv i forhåndsintervjuet på Rikstoto Direkte!

Fine Carre holdt hele veien hjem
4 Fine Carre og Tom Erik Solberg overtok teten fra 1 Hot Capital i utgangen av første sving i V75-6. Favoritten 5 Italiano fikk et fint løp i andre par utvendig bak dødenstravende 3 Quintus Karsk, men hadde ikke all verden å by på til slutt. Dermed kunne hedershesten Fine Carre holde unna til klar seier.

Suverene Voje Faks
Favoritten 14 Voje Faks var helt enerådende i det avsluttende stayerløpet. Han fulgte med i tredjespor bak 12 Trø Lyn, da denne angrep 1200 meter fra mål. Da Trø Lyn kom seg til tet foran ledende 7 Valle Verner, var det bare å kjøre rett fram for Geir Flåten med Voje Faks som fosset forbi Trø Lyn. 15 Grindstad Jahn prøvde å henge på, men var sjanseløs! Voje Faks kom ensom til mål som dagens mest overlegne vinner.
- Dette ble lettere enn jeg hadde trodd på forhånd. Jeg tror Voje Faks har kapasitet til å vokse inn i den ypperste eliten og får håpe jeg får være med på moroa framover også, sa en fornøyd Geir Flåten etter triumfen.

7 rette: 18.393 kroner
6 rette: 129 kroner
5 rette: 13 kroner