Birger Jørgensen ble verdensmester

Skrevet av Daniel Kulblik,  20.05.2009
Artikkelbilde
Birger Jørgensen ble verdensmester for travkusker. (Foto: Eirik Stenhaug)

Birger Jørgensen ble onsdag kveld verdensmester for travkusker og vinner av "The Ulf Thoresens Trophy". Med en kanonkveld og to seirer på Bjerke var dansken overlegen i sammendraget. Eirik Høitomt sikret en meget sterk bronse.

New Zealands Peter Ferguson ledet før de fire avslutningsløpene på Bjerke, men hadde ingen stor avslutningsdag. Likevel holdt han unna for hardt angripende Eirik Høitomt. Nordmannen hadde en stor dag på Sørlandet mandag, og fulgte opp med en seier, en annen og en tredje på Bjerke. Dermed klatret han fra femte til tredje under den siste dagen. Med litt flaks i den siste avdelingen ville Høitomt sikret seg sølvet, men Ferguson holdt unna med ett fattig poeng.Tyske Hulskath ble fjerdemann, mens Bjørn Goop sikret seg femteplassen.

Verdensmesteren hadde dette å si etter at VM-tittelen var i boks.
- Jeg er vel den av kuskene her som kjente Ulf Thoresen best, så det var kanskje en mening bak at jeg står her med trofèet i dag. Jeg har veldig mange gode minner av Ulf, og husker ham som en eksponent for Fair Play og en veldig hjelpsom gutt. Dette er kanskje høydepunktet i min karriere så langt, og nå håper jeg å kunne feire det med en øl i kveld, smilte en glad verdensmester.

Slik ble den endelige resultatlisten i årets Verdensmesterskap:

1. Birger Jørgensen - 164 poeng
2. Peter Ferguson - 148 poeng
3. Eirik Høitomt - 147 poeng
4. Roland Hülskath - 138 poeng
5. Bjørn Goop - 136 poeng
6. Jason Bartlett - 127 poeng
7. Christophe Martens - 120 poeng
8. Brad Forward - 96 poeng
9. Imre Fazekas - 93 poeng
10. Gareth Rattray - 89 poeng

Fullstendige resultat kan du lese på www.worldtrotting.no