Velkommen til Lars Laumb løp 2009

Skrevet av Daniel Kulblik/Heltberg,  25.02.2009
Artikkelbilde
Arnlioth Heltberg ønsker velkommen til en flott travdag på Bjerke. (Foto: www.hesteguiden.com)

Vi ønsker publikum, deltagere og presse velkommen til årets andre V75-kjøring på Bjerke. Lørdagens hovedoppslag er tradisjonsrike Lars Laumbs løp. 

Dette er et av de klassiske kaldblodsoppgjørene og er det eneste avlsløp som er igjen i Norge.  Løpet er kun åpent for kårede hingster og for hopper som er godkjent eller premiert på utstilling. Løpet kan kun vinnes en gang. Kampen om «Laumb-fatet» er vinterens stayeroppgjør for kaldblodseliten og en seier er full av prestisje.

Årets utgave er åpen, vår favoritt blir Tangen Scottt med Vidar Hop i sulkyen. Ekvipasjen imponerte stort da de vant Jacob Meyers Pokalløp for en snau måned siden, og muligheten for en klassisk dobbel er til stede om han kaprer Laumb-fatet.

VGs V75-mester
Fjorårets 15 mestseirende kusker innenfor V75-løpene kjemper om tittelen V75-mester år 2008. De kjemper om et reisegavekort på kr 20.000,- gitt av vår generalsponsor VG. Disse løpene er ofte skikkelige spillenøtter, så også i år.

JOHAN WIDDINGS MINNELØP
Vårt tredje hovedoppslag er Johan Widdings Minneløp.  Løpet er for norskfødte 4-åringer straks under årgangstoppen.  Johan Widding var en markant trenerpersonlighet her på Bjerke før krigen. Han var med på å stifte Oslo (Christiania) Travklubb i 1907 og Norsk Travtrenerforening i 1927.  Widdingløpet har vært kjørt som totalisatorløp siden 1984, men helt fra 1956 har løpet blitt kjørt på Oslo Travklubbs lokalkjøring.  Årets løp er som vanlig et toppløp og vi har størst tro på Emanuell Mauser med Gunnar Austevoll i sulkyen.

Dagens sponsorer
Vi retter en stor takk til dagens samarbeidspartnere; VG, Brænden’s Hestestransporter, Champion, Icopal, og Teletopia.

32 millioner til en alenekupong!
Nytt påfyll av jokerpotten forrige lørdag. I dag ligger det 32 millioner kroner og venter om en heldig alenekupong skulle gå inn med sju riktige markeringer.

Ponniløpet lørdag starter kl 13.00. Lykke til med spillet.

Ponniridning for barna starter kl 14.00 ved hovedinngangen.

Med vennlig hilsen

Arnlioth Heltberg
Bjerke Travbane AS