Ny triumf til Meaulnes Du Corta

Skrevet av Daniel Kulblik,  08.02.2009
Artikkelbilde
Det vrimlet rundt Meaulnes Du Corta etter seieren i Prix de France.

Prix d'Amerigue-vinneren Meaulnes Du Corta vant i dag Prix de France på Vincennes. Trener Pierre Levesque har tidligere åpnet for start utenfor Frankrike til våren. Vi ved Bjerke håper VG Oslo Grand Prix står på kjøreplanen.

Adminstrende direktør, Arnlioth Heltberg og undertegnede var i dag vitne til nok en styrkedemonstrasjon av Meaulnes Du Corta på Vincennes. 9-åringen er i sitt livs form og sikret seg nye 200 000 euro. Nå med Pierre Vercruysse i sulkyen. I Prix d'Amerique var det Frank Nivard som kusket Voici Du Niel-sønnen. Vinnertiden ble råsterke 1.11,6a/2100 meter.

Meaulnes Du Corta var litt ut av det på startsiden og det var nær ved å ende med katastrofe for Prix d'Amerique-vinneren, men han kom på bedre tanker. Opal Viking stupte til tet for Jorma Kontio. Etter drøye 600 meter kom favoritten fram til den ledende svensken og Kontio valgte å slippe teten til det franske styrkefenomenet etter 750 meter. Qualita Bourbon måtte ta til takke med posisjonen utvendig for lederen nå, som hun gjorde i Prix d'Amerique. Tross den tøffe reisen passerte jernhoppa målstreken som femtehest, men ble disket for urent trav på oppløpet.

Meaulnes Du Corta brøt ut noen spor på oppløpet, noe som ga Opal Viking sjansen fra lederrygg, men han kunne skubbe seg på vinneren. Som nok en gang holdt glimrende etter 1.08/600 meter, 11,6/1100 meter og 1.11/1600 meter. God toer var, nå som i Prix d'Amerique, Nouba Du Saptel etter en flott avslutning. Treer ble Opal Viking, mens fjerdeplassen gikk til Offshore Dream som spurtet strålende. Svenskene Triton Sund og Glen Kronos var sjanseløse fra køen.

Nå håper vi noen av disse stjernene tar turen til Oslo i mai.