Gratis Rikstoto Direkte i mars

Skrevet av Richard Ekhaugen,  27.02.2009
Artikkelbilde
Morten Tønnessen smiler over gratis RD til kundene i mars. (Foto: www.hesteguiden.com)

Rikstoto Direkte er hestesportens egen TV-kanal. Her får du med deg alle løpene, varmingstips og intervjuer- hver dag. Som registrert nettspiller kan du bruke denne tjenesten gratis så mye du vil i mars.

- Vi har gjort dette tidligere også, men det er rullet ut mye bredbånd siden den gang, smiler nettspillsjef hos Norsk Rikstoto, Morten Tønnessen.
Han er spent på hvor mange som kan benytte seg av dette kontra forrige gang tjenesten ble lansert gratis over en periode. Tønnessen påpeker at det er viktig for Norsk Rikstoto å gi noe tilbake til lojale kunder.
- Ja, vi har mange lojale kunder på www.rikstoto.no. Dette er en hyggelig gest overfor disse, understreker den blide sørlendingen.

Må være registrert nettspiller
Fra og med 1.mars vil registrerte nettspillere hos Rikstoto kunne benytte seg av denne tjenesten. Er du ikke allerede registert nettspiller hos Rikstoto, klikk her.
Normalt koster denne tjenesten 199 kroner i måneden. Tønnessen gir kundene en kort innføring i hvordan man skaffer seg en slik tilgang.
- Når man har registrert seg, logger man seg inn på "Dinside". Her vil man finne et ikon som heter Rikstoto Direkte og hvor man kan starte sitt abonnement for å få tilgang til løpene. Spillkontoen blir da ikke belastet. Abonnementet fornyes automatisk etter gratisperioden, til en pris på 199 kroner i måneden. Du kan når som helst avslutte abonnementet, det gjøres under "Brukerprofil" på "Dinside", hvor man fjerner haken for RD, beretter nettspillsjefen.

Kundestøtte behjelpelig
Kundestøtteavdelingen hos Rikstoto overvåker nettsendingen kontinuerlig og tar tak i problemer som eventuelt måtte oppstå. Rikstoto Direktes sendinger på nett har tre forskjellige hastigheter. Skulle man oppleve at bildet hakker, kan det være smart å prøve en lavere hastighet. Grunnen til hakkingen kan i enkelte tilfeller skyldes for lav kapasitet hos bredbåndsleverandøren.

Ikke gratis på heltid
Kan det så bli snakk om å gjøre Rikstoto Direkte til en gratis tjeneste på heltid i fremtiden, mediesjef Magne Engebretsen?
- Opprinnelig var Rikstoto Direkte et spleiselag mellom Rikstoto, kommisjonærene og spillerne, og abonnementsavgiften var en del av fundamentet for kanalen. Det er betydelige kostnader knyttet til produksjonen av sendingene våre, og abonnementsavgiften dekker inn noe av denne kostnaden. Grunnen til at Rikstoto Direkte ikke gjøres gratis denne måneden for Canal Digital-kunder er at det er snakk om to forskjellige plattformer. Rikstoto har full råderett over kanalen på nettet, mens man i TV-sammenheng er bundet av kontrakter, tydeliggjør Engebretsen.

For å få tilgang til Rikstoto Direkte gratis på nett i mars måned, klikk her.