- Burmas Yankee er mitt håp

Skrevet av Daniel Kulblik,  16.02.2009
Artikkelbilde
Hans Christian har blikket innstilt mot nye triumfer. (Foto: www.hesteguiden.com)

Onsdag er Burmas Yankee H.C. Holms spydspiss. Bjerke-treneren fortsetter sin seiersvals rundt på landets travbaner, og er ute etter en ny skalp under jackpotomgangen på hjemmebane.

Fredag vant Hans Chr. med stallhesten Northern Territory til femten ganger pengene. Søndag var han på plass med femoddseren Hornnes Tiril fra et vrient tolvtespor i Drammen. Fjorten fulltreffere er fasiten så langt i år, og nå gleder H.C. seg til en ny V65-omgang på Bjerke. Det er spesielt Gro Anita Nordby-trente 4 Burmas Yankee han knytter sin lit til.

- Skal jeg vinne ett V65-løp på onsdag er Burmas Yankee mitt håp. Hesten er i fin form, og leverer nesten alltid gode innsatser. Nå står vi fint til, så jeg satser framover på startsiden. Håpet er teten, ellers vil jeg helst ha rygger underveis. Lykkes vi med løpsopplegget er han trolig med i toppen, men vi møter et par gode konkurrenter, konkluderer H.C.

Ut mot eliten
Spent er han også på Arions møte med eliten i onsdagens 7. løp. Selv om løpet går utenfor V65-rammen, ser han for seg en spennende duell.
- Jeg gleder meg til å se hvor 6 Arion står mot de aller beste. Vi skal ikke forlange at han skal kjempe om seieren, men jeg tror ikke han gjør seg bort. Selv om vi står litt langt ute bak bilen, kommer jeg trolig til å kjøre framover på startsiden. Så får vi se hvordan det løser seg. Jeg ser fram til dette løpet, sier Bjerke-treneren.

Resten av onsdagens oppsitt oppsummerer Hans Chr. Holm slik:
- 5 C.C. Athene (1. løp) er ei fin 3-årshoppe. Vi har kjørt i tet i de to første startene. Nå får vi et løp bakfra, noe jeg tror er sunt. Det er vanskelig å vurdere disse hestene opp mot hverandre, men hun bør regnes bak Opal Tamsen.
- 2 Mellem Brutus (V65-1) er stabil og flink, men har ikke vist fram de store tidene så langt. Det er vanskelig å vurdere hestene i et slikt tidsløp. Jeg er fornøyd om vi kjemper om en trippelplass igjen.
- 5 A.T.M. Angie (V65-2) skuffet litt sist, men har levert fine løp før det. Hoppa har tjent pengene fort, så det blir vrient å gå helt til topps. Men en trippelplass er ikke umulig, avslutter Hans Christian Holm.