- Begge er skikkelig i orden

Skrevet av Daniel Kulblik,  24.02.2009
Artikkelbilde
Valle Verner holder sin fine form. (Foto: www.hesteguiden.com)

Lørdag handler det om V75, men før den tid inviterer vi som vanlig til V65-spill. Fra Raufoss kommer Trond Lindbak med to kapable hester med formen inntakt. Får vi et nytt feilfritt løp av Valle Verner?

- Jeg håper det. Begge hestene virker til å være i skikkelig orden. Valle Verner tror jeg kjemper i toppen om galoppen unngås. For Imp er det i første omgang en bra premie som er målet, innleder trener og kusk Trond Lindbak.

Moe Odin-sønnen har lenge vært en snakkhest, og den siste tiden har 5-åringen vist langt mer stabile takter enn tidligere i karrieren. Sist lekte han med sine konkurrenter til overlegen seier. Det etter feilfri avgang. Selv om han er langt mer stabil fra start, er det et lite usikkerhetsmoment nå.
- Nest sist hadde vi kjappe hester på begge sider. Det taklet han ikke, og galoppen var et faktum. Nå får vi to raske på utsiden, så det spørs hvordan det går. Valle Verner åpnet bra, men Vinning Tor og Zevs er langt kjappere. Jeg må uansett bare la ham gå, men håper jeg håper han holder seg rolig. Kommer vi bare i gang fra start er mye gjort, smiler en litt nøktern Lindbak. Raufoss-karen velger likevel en optimistisk tone.

- Hesten er i flott form, men jeg skulle som sagt heller stått ytterst bak bilen. Nå er det ikke slik, men jeg håper vi kommer oss av gårde. Gjør vi det, tror jeg han kjemper om seieren igjen selv om motstanden blir stadig tøffere.

- Viser framgang
Lindbak tar også med seg 9 Imp i V65-4. Også Deliberate Speed-sønnen har vist framgang i sine siste starter.
- Selv om det bare har blitt premier, viser hesten fin framgang. De to siste gangene har han avsluttet bra. Han er fortsatt litt tråkk, men det virker til å gå i riktig retning. Jeg vet det er kapasitet i hesten om han bare byr til. Jeg tror fortsatt det er for tidlig med tanke på seier, men fortsetter framgangen kan han hente seg en ny fin premie. Jeg tror han kan få en fin sesong, om han byr til litt mer i tiden som kommer, forteller Lindbak, som kan skryte av gode treningsforhold hjemme på Raufoss.

- Den fine vinteren er nok litt av grunnen til at hestene er i så fin form og forfatning, avslutter Lindbak.