"Verdensrekordholder" til OGP

Skrevet av Daniel Kulblik,  18.04.2009
Artikkelbilde
Triton Sund vant på råsterke 1.11,1a/2140 meter - tangering av Jag de Bellouets verdensrekord.

Triton Sund tangerte verdensrekorden, og overbeviste stort i dagens Olympiatrav. Neste start for "verdensrekordholderen" blir VG Oslo Grand Prix. Trener Stefan Hultman takket ja på direkten.

- Vi kommer gjerne til Oslo Grand Prix. Det var det vi håpet på med en start i Olympiatravet. Nå vant han og overbeviste enormt. Jeg har aldri vært borti en hest som utvikler seg på den måten Triton Sund gjør år etter år. Hesten er åtte år og bedre enn noen gang, strålte en overlykkelig Hultman.

Vi gleder oss til å se en formsterk Triton Sund på Bjerke 10. mai.
- Oslo Grand Prix og Copenhagen Cup er de løpene jeg ser for meg i sommer. Triton er ikke rask nok fra start til å være med i Elitloppet, så vi står trolig over hele Solvalla-helgen selv om Harper Hanover også er aktuelt. Nå gleder vi oss til Oslo Grand Prix, som er et av verdens største travløp over mellomdistanse, smilte Hultman, som er mektig imponert over sin hest.

- Det gikk fort der framme og han fikk det løpet han skulle, men han måtte dra opp angrepene 700 meter fra mål. Ørjan satte voldsom fart på han, og midt på oppløpet så det lyst ut, men Oiseau De Feux kom tilbake og jeg trodde han skulle tape. Men hesten har et hode som få andre, og vil være først på streken, fortsatte Hultman.

Triton Sund er dermed andre deltaker som er 100 prosent klar for årets VG Oslo Grand Prix. Fra før har kretsen rundt Tinita Love takket ja til storløpet 10. mai.