Påskenyheter mot OGP

Skrevet av Daniel Kulblik,  14.04.2009
Artikkelbilde
Nimrod Borealis kommer trolig til Bjerke 10. mai.

Påskehøytiden er over og hverdagen står for tur. Nå går tiden fort fram mot VG Oslo Grand Prix 10. mai. Vi har sett flere OGP-kandidater imponert i løpet av påskeuka.

Størst spenning knyttes det kanskje til det franske laget. I fjor gjorde de rent bord og sikret seg dobbeltseier. Muligens får vi fransk dominans også i år.
- Offshore Dream og Nimrod Borealis kommer trolig. De to reiser ikke til Finlandia Ajo, noe som er en fordel for oss. Pierre Leveques er positiv til en start med Offshore Dream, og jeg har tro på at han kommer. Den endelige avgjørelsen tar han etter lørdagens Prix de l'Atlantique. Også L’Amiral Mauzun og Oiseau de Feux, som begge skal ut i Olympiatravet på Åby lørdag, er høyaktuelle. Det siste franske kortet er Igor Font. Han starter trolig i Finlandia Ajo, og mye blir avgjort etter den starten, sier Arnlioth Heltberg.

Nimrod Borealis blir et nytt bekjentskap for det norske travpublikummet.
- Dette er en kanon. Hesten har levert noen voldsomme avslutninger og er på vei mot toppformen. Han var tidligere plaget med skader, og holdt på å dø grunnet kolikk i fjor. Nå er han tilbake for fullt og kanskje den beste i Frankrike for øyeblikket. Det blir en attraksjon om han kommer til Bjerke, forsetter direktøren.

Fra USA har Trond Smedshammer varslet sin ankomst med Likeabaoutahell, men amerikaneren galopperte i finalen av Su Mac Lad-serien fredag.
- Jeg har ikke snakket med Trond, men planen er at han kommer til Bjerke, melder Heltberg.

Svenskene har fortsatt mange kort, men det er ingen som har fått invitasjon.
- Vi avventer litt med svenskene, for det er flere aktuelle kandidater. Mye skjer med formen i tiden som kommer, så vi avventer litt, sier Heltberg, som ser Inzaghi som en mulig dansk kandidat.
- Inzaghi imponerte på Kloster i påsken. Viser han lignende ting i tiden som kommer, er det klart at han kan bli et dansk kort.

For de norske fargene kom det også noen lyspunkt i påsken. Spesielt er det våre 5-åringer som er hyperinteressante.   
- Standpoint og Lucky Buck var gode på Færjestad. Standpoint var rå fra dødens og ut fra de rapportene vår utsendte fikk av Erik Adielsson på Romme lørdag er OGP aktuelt for kretsen rundt den norskeeide USA-importen. Vi avventer og håper på positiv respons. Roger Walmann var også meget fornøyd med Lucky Buck, som avsluttet bra etter avventende løpsopplegg. Fortsetter han framgangen, er det klart han er aktuell. Tinita Love avsluttet også bra på Klosterskogen, men har kanskje et bit igjen slik det ligger an nå. Trolig blir det en duell mellom Tinita Love og Megaman Neo på Biri neste helg. Vi håper de to viser klasse i det løpet. I tillegg har vi Maid For Tag som en mulig kandidat, avslutter en hardarbeidende Heltberg i det kabalen til årets VG Oslo Grand Prix skal legges.