Meaulnes skadet - Offshore kommer?

Skrevet av Daniel Kulblik,  03.04.2009
Artikkelbilde
Offshore Dream kommer trolig til OGP.

Vinterens store slager, Meaulnes Du Corta, er skadet og kommer ikke til VG Oslo Grand Prix. Pierre Leveques håp er nå den doble Prix d'Amerique-vinneren Offshore Dream.

Meaulnes Du Corta kanskje verdens beste travhest for øyeblikket. 9-åringen knuste all motstand i Frankrike i vinter. Storløpene Prix de Bourgogne, Prix d’Amerique, Prix de France og Grand Criterium de Vitesse var alle en formalitet, og Meaulnes Du Corta var overlegen. Trener Pierre Leveques hadde siktet innstilt mot Skandinavia og Oslo Grand Prix, men i dag kom nyheten om at "supertraveren" er skadet.

- Meaulnes Du Corta kjenner på den samme bøyesenen som i fjor vår. Det etter tre uker med bedekning. Noe som er fryktelig synd, for Leveques ville til Bjerke med hesten. Nå ser det ut som det heller blir Offshore Dream. Det er ingen dårlig erstatter, smiler Arnlioth Heltberg. Offshore Dream vant Prix d'Amerique i fjor og året før. I år manglet han absolutt toppform i storløpet på Vincennes. Nå prikkes toppformen inn 10. mai?

- Offshore Dream starter Grand Prix du Sud-Oest, Beaumont de Lomagne, noen mil nord for Toulouse på søndag. Der støter han på flere OGP-kandidater, forteller Heltberg fra Frankrike. På startlisten finner vi storheter som Igor Font, Opal Viking, Nimrod Borealis og fjorårets OGP-vinner L'Amiral Mauzun.

- Er Leveques fornøyd med Offshore Dream, blir det trolig den siste starten før et eventuelt Bjerke-besøk. Kommer Pierre, tar han med seg flere interessante hester til rammeløpene. Så selv om Meaulnes Du Corta trolig blir hjemme, kommer han mest sannsynlig til Norge med et slagkraftig lag, melder direktør Heltberg.

Her kan du lese hva Leveques har fortalt til Trav & GaloppNytt.

Likeabaoutahell - Smedshammers håp
Arch Madness var Trond Smedshammers OGP-håp. Supertraveren fra statene skulle matches mot det store oppgjøret på norsk jord. Men etter en litt skuffende innsats i den andre kvalifiseringen til Su Mac Lad-serien er Smedshammer tvilsom til Arch Madness. Nå sikter Smedshammer på en start med Likeabatoutahell, som leverte en sterk innsats i det samme løpet.
- Trond vil til Bjerke, men er tvilsom til Arch Madness. Langt mer optimist er han til Likeabatoutahell. Vi får et endelig svar etter finalen av Su Mac Lad-serien 10. april, avslutter Heltberg.