4-års Stjernen

Skrevet av Daniel Kulblik,  27.04.2009
Artikkelbilde
Bork Odin jakter seier i 4-års Stjernen. (Foto: hesteguiden.com)

Med under to uker til VG Oslo Grand Prix dreier det meste seg om dette arrangementet. Men glem ikke at det er topp travsport allerede i dag. Vi får 4-års Stjernen for begge raser.

Onsdagskvelden innleder med den første skikkelige testen for våre beste 4-årige kaldblodshester. Kun sju hester stiller på startstreken, men det er ikke hvem som helst. Fjorårets Kriterie-vinner, Ridder Prinsen, støter på seiersmaskinen Bork Odin. Sistnevnte hadde en dårlig dag i fjorårets hovedoppgave, men har vunnet det meste både før og etter. I dag kan han få sin revansje mot Ridder Prinsen.

Med i feltet er også outsidere som Homme Prinsen, Sodin, Remelden og Særpefanten. Vi gleder også til å se Komnes Bella tilbake i løpsbanen. Dette blir garantert et severdig oppgjør.

I den varme 4-års Stjernen møtes en rekke flotte travere. Den mest meritterte er Diablo Va Bene. Han ble toer bak First Eleven L. i Kriteriet, og hentet seg en bronse i Europamesterskapet for 3-åringer. Sporet ble det verst tenkelige, og Kadabra-sønnen kan få langt fram. Favoritt blir trolig Limerick. Jan Kristian Waalers 4-åring var god i årsdebuten og har trolig gått fram med det løpet. Heisholts andre stallhest, Muskelmann G.T., viste også muskler i sin siste start. Han kan fort vinne. I tillegg til disse tre er det en rekke fine utfordrere. Vi ser fram mot årets første store 4-årsduell.

Et meget spennende kaldblodsløp står også på programmet. Våre nest beste kaldblodshester måler krefter over 1609 meter med bilstart. På en sommerrask Bjerke-oval kan vi få en luftig vinnertid. I feltet finner vi flere startraske travere.

Last ned onsdagens program her.