- Tøff som toget

Skrevet av Daniel Kulblik,  15.04.2009
Artikkelbilde
Hans Jørgen Eggen ga Hitch Hiker en velfortjent klapp etter seieren sist. (Foto: hesteguiden.com)

Ut fra navnet skulle Hitch Hiker være en som hang med og snyltet så godt han kunne. Men kusken kan forsikre at Super Arnie-sønnen er langt tøffere enn navnet indikerer.

- Hitch Hiker er tøffere enn toget. Han går alltid til mål, så det er klart jeg har ambisjoner i kveld, sier Hans Jørgen Eggen, som ble mektig imponert over 5-åringen i årsdebuten.

- Hesten var overraskende god. Jeg hadde kun kjørt et par rolig jobb i 1.24-fart, og trodde han trengte en gjennomkjøring. Nå motbeviste han mine spekulasjoner, og leverte en knallsterk innsats.

I fjor varierte han litt i prestasjonene, mens skal vi tro kusken er han bedre rustet i år.
- Nå har han fått en vinter med trening, og jeg håper han har satt seg litt bedre. Tidligere hadde han noen småproblemer med knærne, men det virker til å være bedre nå. I utgangspunktet er han travsikker. Spesielt bak bilen, beroligger kusken.

Nå handler det om sprint, og det er naturlig at Eggen junior vil være med på startsiden.
- 6 Hitch Hiker (V65-3) er hyggelig fra start. Nå kommer Arves Sjoner fra Leangen og Stig Rune Sele fra Forus, og de tar nok ikke turen uten ambisjoner. De vil kanskje til tet, men jeg må være med på startsiden. Jeg vil ikke bli sittende langt bak i køen, selv om jeg i utgangspunktet ikke vil til dødens. Skulle vi likevel lande der, takler han det. Det viste han nyttårsaften, da vi vant på 1.15,1. Jeg har ambisjoner om topp tre, smiler Eggen.